24 aprilie 2015

Edit

Fashion session

C&A Style and Shopping Session cu Irina Markovits


A început să îmi placă din ce în ce mai mult toată treaba asta cu blogul, mai ales acum că am ajuns să participăm la tot felul de evenimente super drăguțe :D. 
Săptămâna aceasta, de exemplu, C&A Timișoara a organizat o sesiune specială de stil și shopping susținută de stilistul Irina Markovits. Astfel, am avut ocazia să aflăm de la profesioniști ce și cum se poartă sezonul acesta, inclusiv în vară, dar și cum să asortăm anumite piese, în special cele cu imprimeuri, ce se potrivește fiecărei constituții în parte și ce culori să alegem în funcție de culoarea părului și a pielii. 

Deci fetelor, scoateți pixul și foaia și notați:

Cel mai important trend al aceste veri va fi moda anilor '70 reinventată. Deși stilul hippie rămâne cea mai ușoară variantă pentru a reprezenta acest stil, cu ai săi pantaloni evazați, tunici și ii, broderii și materiale croșetate, în această vară ați observat deja probabil o explozie de kimonouri, majoritatea cu franjuri. De asemenea, vor fi din nou foarte populare rochiile maxi, dar și cele asimetrice, de tip high/low și rochiile trapez, de tip sarafan, foarte scurte și evazate. 

În materie de piese vestimentare, revelația sezonului este fusta pantaloni

Cât despre imprimeuri, rămâne la putere imprimeul floral, însă animal printul clasic se pierde, fiind înlocuit de imprimelul stil Hawai, adică flori mari și colorate, animale, fluturi. Tribalul rămâne și el în tendințe, însă mai apropiat de printurile africane, fiind aplicat pe materiale în diferite tonalități de maro. În plus, se remarcă tot mai mult imprimeul oriental, pe care eu îl numesc Euglena Verde. Iar dungile nu își pierde puterea, ci devin mai groase, amintind de stilul disco.

Despre materiale, trebuie să vă spun că se poartă în continuare foarte mult dantela, în special dantela albă și inclusiv ziua. Dar a început să se remarce și o specie de bumbac perforat, ce aduce cu dantela, dar este mult mai sport. Mai mult, perforațiile își fac simțită prezența inclusiv pe gecile din piele și piele întoarsă și pe genți. 

Trecând la capitolul încălțăminte, cea mai notabilă schimbare este dispariția pantofilor cu platformă din peisaj. Aceștia sunt înlocuiți cu stiletto și de o sumedenie de pantofi cu tocul mai gros. Deci sezonul acesta comfortul va fi cel mai important, chiar și la sandale, unde tălpile ortopedice joase sunt la putere. Eu credeam că nu o să îmi placă așa ceva, dar am văzut o pereche de sandale superbe la C&A care sunt exact ce spun tendințele. De asemenea, pentru cele mai curajoase dintre noi, sandalele romane cât mai înalte fac diferența între o ținută ok și una WOW!

Last but not least, accesoriile: gențile se remarcă prin franjuri, o apariție neașteptată a genților circulare și a celor tip găleată, iar pentru adeptele stilului military, rucsacurile sunt exact ce trebuie. 
Colierele statement cu pietre multe și mari mai bine le puneți la păstrare pentru iarnă și începeți să purtați o combinație de 3-4 lanțuri fine. Însă dacă aveți coliere din plastic sau coliere de lemn, de inspirație africană, sunt exact ce aveți nevoie. 

Cam asta am ținut eu minte, dar nu a fost tot ce s-a întâmplat la eveniment. Pentru continuare și motivul pentru care am ajuns într-o cabină de probă, trebuie să așteptăm cu toții pozele oficiale. Până atunci, sunt curioasă: ce vă face cu ochiul din tendințele de sezon?







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu