28 februarie 2014

Edit

Mărţişor


Ziua de 1 martie are o semnificaţie deosebită în tradiţia poporului român. Acesta se trage încă din vremea dacilor, când podoabe asemănătoare mărţişorului erau purtate, ca şi amulete, la gât. Deşi în sărbătoarea este foarte una foarte comercială, culorile mărţişorului s-au păstrat, roşul reprezentând dragostea şi curajul, iar albul puritatea. 

Mărţişoarele trebuie oferite doar copiilor, fetelor şi femeilor, pentru protecţie. Cât de mult trebuie purtat nu se ştie exact, însă toată lumea poartă mărţişoare până în 8 martie. Tradiţia însă spune că ar trebui purtate întreaga lună martie, apoi prinse într-un pom fructifer. Dacă acesta rodeşte, persoana care a prins mărţişorul va avea noroc tot anul. 

În ultima săptămână din februarie şi Timişoara se pregăteşte intens pentru mărţişor. Zeci de comercianţi împânzesc Centrul cu sute de mărţişoare, care mai de care mai frumoase, cu tot felul de accesorii şi flori. E un adevărat festin al primăverii pe care l-am vizitat şi noi, iar Adriana s-a asortat perfect cu mărţişoarele. Era... un mărţişor mergător practic :)).












Blouse: H&M
Dress: Terranova
Bratara: vali.bondoc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu